Meedoen aan de Sterrenkunde Olympiade

De voorronde is voorbij! Hieronder zijn de vragen nog te bekijken.

Meedoen aan de Sterrenkunde Olympiade 2015 is eenvoudig. In de voorronde maak je een aantal meerkeuzevragen en een paar open vragen. Je kunt ze vrijblijvend downloaden en op je gemak bekijken of het je leuk lijkt om mee te doen. Als je besluit om mee te doen, maak je de opgaven en stuur je je antwoorden naar ons op via e-mail. Registreren is dus niet nodig, en je school hoeft geen voorrondes te organiseren. Hiermee willen we bereiken dat de NeSO een laagdrempelig en vriendelijk evenement blijft.

Door het insturen van de antwoorden maak je kans op een plek in de finale. De deadline voor het insturen van je antwoorden is 15 mei 2015. Wij kijken de ingestuurde antwoorden na en nodigen de beste 15 inzenders uit om voor drie dagen naar Nijmegen te komen. De finalisten volgen van 24 t/m 26 juni aan de Radboud Universiteit colleges over een aantal sterrenkundige onderwerpen. Daarnaast is er natuurlijk tijd voor ontspanning.

Na de colleges volgt een examen met vragen over de onderwerpen die tijdens de colleges zijn behandeld. De Olympiade wordt afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking. De hoofdprijs van de Sterrenkunde Olympiade is traditiegetrouw een waarneemreis naar het Roque de los Muchachos Observatory op La Palma (Canarische Eilanden), waar met een professionele telescoop kan worden waargenomen.

Download nu de voorrondevragen