Loading...
Sponsoren 2017-03-16T18:26:03+00:00

IBM is een bedrijf dat bij het grote publiek vooral bekend is vanwege de eerste IBM Personal Computer. Tot de kernactiviteiten van IBM behoren het ontwerpen en verkopen van computerhardware, –software, –technologie en dienstverlening in de IT-sector.

De KNAW is het forum, de stem en het geweten van de wetenschap in Nederland. Haar instituten behoren met hun onderzoek en hun collecties tot de (inter)nationale top. Aan de basis van al haar activiteiten ligt de overtuiging dat kennis en creativiteit de belangrijkste grondstoffen zijn voor welzijn en welvaart.

 

De Rijksuniversiteit Groningen is een internationale universiteit met hoog aangeschreven onderwijs en onderzoek. Het Kapteyn Instituut is het onderzoeksinstituut voor sterrenkunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

 

 

SRON ontwikkelt grensverleggende technologie en geavanceerde ruimte-instrumenten, waarmee het instituut astrofysisch, aardgericht en exoplaneetonderzoek verricht. Als nationaal expertise-instituut adviseert SRON de overheid en coördineert het nationale bijdragen aan internationale ruimtemissies.

ASTRON is het Nederlands instituut voor radioastronomie. Haar missie is ontdekkingen in de radioastronomie mogelijk te maken. Bij ASTRON worden baanbrekende technologieën ontwikkeld, maken wetenschappers gebruik van radioastronomische faciliteiten van wereldformaat, en wordt fundamenteel astronomisch onderzoek gedaan.

Ganymedes is een verkoper van optische instrumenten zoals sterrenkijkers/ telescopen, microscopen, spottingscopen of verrekijkers.

 

De Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) is een van de grootste wetenschapsfinanciers in Nederland. NWO staat voor kwaliteit en vernieuwing in de wetenschap. Met een budget van ruim 800 miljoen euro investeert NWO jaarlijks in ongeveer 6000 onderzoeksprojecten aan universiteiten en kennisinstellingen.

 

De Nederlandse Onderzoekschool voor Astronomie (NOVA) coördineert en stimuleert het sterrenkundig onderzoek in Nederland. NOVA bundelt de krachten van astronomen aan de universiteiten van Amsterdam (UvA), Groningen (RUG), Leiden (UL) en Nijmegen (RU). NOVA werkt nauw samen met de NWO-instituten SRON en ASTRON.

 

De Nederlandse Astronomenclub (NAC) is de beroepsvereniging van astronomen in Nederland en België. De NAC stelt zich ten doel de studie van de sterrenkunde in Nederland te bevorderen. Daartoe stimuleert de NAC het onderwijs in de sterrenkunde in basis en middelbaar onderwijs en wordt eenmaal per jaar de Nederlandse Astronomenconferentie georganiseerd.