Sprekers

/Sprekers
Sprekers 2018-02-10T16:22:21+00:00

Ik ben Joeri. Samen met mijn studenten probeer ik uit te vinden hoe tijd, ruimte en materie werken en in elkaar zitten. Dat doen we door de meeste extreme delen die we in ons heelal kunnen zien, te bestuderen: de omgeving van neutronensterren. Vooral met radiotelescopen. We zoeken naar nieuwe radio pulsars en bestuderen die. En we proberen uit te vinden waar de net-ontdekte felle, mysterieuze snelle radioflitsen (FRBs) vandaan komen.

Mijn naam is Silvia, en ik doe onderzoek naar het leven van sterren. De meeste sterren zijn niet in hun eentje, maar hebben vaak een andere ster in de buurt, of zelfs twee. Aan de hand van computer simulaties, probeer ik te begrijpen hoe de sterren elkaar beïnvloeden en zo soms tot extreme explosies of gravitatiegolven kunnen leiden.

Ik ben Nathalie. Samen met mijn onderzoeksteam bestuur ik de meest extreme objecten in ons heelal: neutronen sterren en zwarte gaten. We zijn in het bijzonder benieuwd naar de tafelmanieren van deze fascinerende objecten: hoe snel ze een nabije ster kannibaliseren en hoeveel van hun eten ze weer uitspugen. Dat doen we door gebruik te maken van verschillende satellieten en enkele van de grootste telescopen op aarde.

Ik ben Michiel. Ik onderzoek exoplaneten, de exotische variëteit aan planeten rondom andere sterren. Hoe ze ontstaan, waar ze van gemaakt zijn, en hoe ze zich ontwikkelen. Hierbij werk ik veel met ruimte-telescopen en denk ik ook na over de technologie ontwikkeling die nodig is om de volgende stap te zetten. Uiteindelijk met als ultieme doel het vinden van het antwoord op de vraag of we alleen zijn in het Universum.

Sponsoren